Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie GSP, credit de 37 mil. $ până în vara lui 2016

GSP, credit de 37 mil. $ până în vara lui 2016

Gabriel Comanescu GSP platforma

Grup Servicii Petroliere a hotărât să prelungească perioada de valabilitate a unei facilităţi de credit în sumă maximă principală de 37 milioane de dolari până în 23 iunie 2016, indică un document recent al companiei, consultat de Energy Report.

În 23 iunie 2011, GSP, împreună cu inter alias, BCR (în calitate de creditor iniţial, bancă emitentă, agent de facilitate şi agent de securitate) a semnat un  contract de credit care iniţial a fost de 27 milioane dolari pentru  achiziţionarea şi modernizarea unor nave din patrimoniul grupului.

Creditul a urcat apoi, după anumite modificări şi consolidări, la 32 milioane de dolari. Cum renumita companie e în extindere în ultimii ani, în 2013 spre final, acţionarii au hotărât în AGEA ca GSP şi unele filiale ale acesteia să încheie un act adiţional cu scopul majorării facilităţii de credit la 37 milioane de dolari precum şi să modifice anumiţi termeni şi condiţii ale contractului de credit.

Compania intenţionează să stabilească noua maturitate a facilităţii pe 23 iunie 2019, adică la trei ani după data perioadei de valabilitate.

În ultimii 10 ani, GSP, controlată de miliardarul Gabriel Comănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, a investit în modernizarea şi extinderea flotei şi a bazelor logistice peste un miliard de euro. În prezent, GSP detine trei baze operaţionale în porturile Constanţa, Agigea şi Midia şi operează opt platforme de foraj marin, 13 vapoare multifuncţionale, trei vapoare destinate construcţiilor marine şi două macarale marine.

În ultimii ani, cei de la GSP se pot lăuda cu operaţiuni în Marea Neagră, Marea Nordului, Marea Mediterană, Golful Mexic, Golful Persic, Marea Pechora.

Tag Cloud