Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Director al Lufkin Ploieşti schimbat la niciun an de la numire. Avea mandat pe 4 ani

Director al Lufkin Ploieşti schimbat la niciun an de la numire. Avea mandat pe 4 ani

Lufkin Romania

 

Pentru Lufkin Industries din Prahova, marele producător de echipamente petroliere de lângă Ploieşti, schimbarea directorilor a devenit un obicei în ultima perioadă. Ultima mişcare de acest fel a fost hotărâtă săptămânile trecute când americanul James Antony Raffaele, care a fost numit la finele anului trecut pentru un mandat de patru ani, a fost revocat, în locul lui fiind numit ca administrator americanul John Robert Spriggle, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Nu mai departe de sfârşitul lui 2014, General Electric UK Financing, ca asociat unic al Lufkin Industries, a hotărât să-l revoce din funcţia de administator pe David Middler Kennedy. Atunci, în locul englezului Kennedy a fost numit americanul James Antony Raffaele.

De asemenea, producătorul de echipamente petroliere a schimbat doi directori în doar trei luni anul trecut, după care au decis să aducă un nou director, Marius Dinu Ştefan, un ploieştean în vârstă de 41 de ani.

Dacă schimbările de mai înainte pot părea oarecum fireşti (dacă avem în vedere că s-au produs după ce în anul 2013, General Electric a preluat grupul Lufkin cu 3,3 miliarde de dolari), acestea mai recente sunt mai... delicate.

Revenind la schimbările de conducere, să spunem că vara trecută, General Electric a hotărât să-l revoce din funcţia de administator pe Ian Fraser Milne, unul din cei doi administrator ai fabricii. Acesta a fost numit abia în luna august a anului 2013 iar mandatul său fusese prevăzut iniţial pentru patru ani, adică până în 15 august 2017. A fost schimbat însă cu Dina Abrahamovna Michaeva de la General Electric, al cărei mandat este, cel puţin teoretic, până în 15 iulie 2018.

De lunile trecute, marele producător de echipamente petroliere din Prahova nu mai are doar doi administrator ci trei. Cu schimbările recente, aceştia sunt: olandeza Dina Abrahamovna Michaeva, americanul John Robert Spriggle şi românul Marius Dinu Ştefan. Mandatul românlui este de patru ani de la această recentă numire, adică până în 2019.

Texanii de la Ploieşti au avut anul trecut afaceri de 211 milioane de lei, de aproape două ori mai mari decât cele de 111 milioane de lei din anul 2013.

De asemenea, Lufkin a mai făcut angajări, astfel că numărul mediu al salariaţilor a urcat anul trecut la 383 de salariaţi, de la 256 cât erau în anul 2013.

Firmă cu o tradiţie de 112 ani, cei de la Lufkin, unul dintre liderii mondiali ai furnizorilor de echipamente petroliere şi de gaze naturale au făcut cea mai mare investiţie din istoria companiei tocmai lângă Ploieşti, unde produce în principal sonde petroliere (mai precis, pompe cu balansier). Fabrica a fost deschisă oficial în iunie 2013 în Ploieşti West Park. Circa 90% din producţie ia calea exporturilor iar destinaţia este mai ales activitatea on shore.

Dintre cumpărătorii echipamentelor noii fabrici, cel mai important este OMV Petrom, au declarat la inaugurare  reprezentanţii companiei pentru Energy Report.

Texanii au cheltuit un total de 140 de milioane de dolari pentru fabrica de la Ploieşti iar Guvernul României a oferit circa 28 milioane de euro pe măsură ce anumite etape ale construcţiei au fost realizate.

 

Tag Cloud