Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Legea petrolului modificată: Explorările se pot face şi după expirarea acordurilor, dacă firmele au infrastructura pentru extracție

Legea petrolului modificată: Explorările se pot face şi după expirarea acordurilor, dacă firmele au infrastructura pentru extracție

extractie petrol

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 50/2014 privind modificarea și completarea Legii petrolului nr. 238/2004.

În lege s-a introdus un nou punct în care se spune că “în cazul acordurilor petroliere încetate prin expirarea duratei, pentru care sunt confirmate resurse geologice/rezerve de petrol în baza programelor operațiunilor petroliere avizate de autoritatea competentă, activitatea titularilor care desfășurau operațiuni petroliere avizate la data intrării în vigoare a prezentei legi poate continua la obiectivele unde există în posesie infrastructura necesară extracției rezervelor de petrol, în baza programelor operațiunilor petroliere avizate de autoritatea competentă, până la intrarea în vigoare a acordurilor petroliere, cu condiția ca durata de 30 de ani să nu se fi împlinit”.

De asemenea, până în 1 noiembrie 2015, persoanele juridice în cazul cărora sunt îndeplinite condițiile prevăzute la aliniatul citat mai sus pot solicita, prin cerere scrisă însoțită de dovada deținerii infrastructurii necesare, încheierea de acorduri petroliere.

Astfel, după solicitări se pot încheia acorduri petroliere care intră în vigoare de la data aprobării prin hotărâre a Guvernului.

Legea a fost adoptată de Parlament şi publicată în Monitorul Oficial.

 

Tag Cloud