Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Cristi Borcea a închis trei staţii GPL neprofitabile

Cristi Borcea a închis trei staţii GPL neprofitabile

cristi borcea

Crimbo Gas International, de care se ocupă îndeaproape fostul acţionar dinamovist Cristi Borcea dar care firmă aparţine pe hârtie mamei acestuia, Elena Borcea şi unui alt acţionar, Corneliu George Gădoiu, a hotărât desfiinţarea a trei staţii de gaz petrolier lichefiat.

Sediile secundare desfiinţate sunt din localităţile Pătrângeni (judeţul Alba), Vladimirescu (Arad) şi Săvineşti (Neamţ). Pentru staţia din localitatea arădeană s-a luat încă din martie decizia de dizolvare cu lichidare (radiere).

Staţia din judeţul Alba a încheiat anul 2012 cu pierderi de circa 330.000 de lei şi datorii de peste opt milioane de lei. Activele circulante figurează însă cu valoarea de 15,5 milioane lei iar cele fixe cu 3,5 milioane de lei.

Crimbo Gas nu a avut parte însă doar de închideri în ultima perioadă ci şi de exdindere. Astfel, anul trecut, Crimbo Gas a cumpărat de la OMV Petrom 99,99% din subsidiara Petrom LPG SA. Decizia OMV de a vinde s-a luat ca urmare a strategiei grupului austriac de optimizare a portofoliului de Rafinare şi Marketing.

Crimbo Gas International, distribuitorul de gaz petrolier lichefiat, a fost înfiinţată în anul 2004. La începutul crizei din România, în anul 2008, Cristi Borcea a încercat “să scape” de firmă prin vânzarea către compania olandeză SHV Gas doar că, după scurt timp, olandezii s-au retras de pe piaţa locală. Firma a revenit în cele din urmă… în familie.

Tag Cloud