Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04272024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Motorina Ieftinire considerabilă a carburanților. Prețurile au coborât la nivelul celor din urmă cu câteva luni

Ieftinire considerabilă a carburanților. Prețurile au coborât la nivelul celor din urmă cu câteva luni

Companiile distribuitoare de carburanți au ieftinit în ultimele 24 de ore atât benzina, cât mai ales motorina, diferența de preț dintre cele 2 tipuri de combustibil coborând la 65 de bani/l, după ce la mijlocul lunii trecute sărise de 70 de bani/l. Evoluția cotațiilor internaționale, care se apropie de minimele ultimei luni, este probabil principalul motiv al reducerilor de prețuri efectuate.

În urma ieftinirilor de miercuri, prețul unui litru de motorină standard în stațiile Petrom din capitală a coborât la nivelul celui de la începutul lunii septembrie, la 7,47-7,50 lei/l, iar cel al benzinei este de 6,82-6,89 lei/l, mai redus decât cel de la începutul lunii august.

În urmă cu numai 2 săptămâni, motorina era mai scumpă cu 15 bani/l, iar benzina cu 9 bani/l.

În stațiile OMV, benzina standard se comercializa miercuri dimineață cu 6,94-6,98 lei/l, iar motorina standard, cu 7,55-7,58 lei/l.

Ieftiniri a efectuat și Lukoil, în stațiile sale din capitală, benzina costând miercuri 6,83-6,88 lei/l, iar motorina, 7,53-7,56 lei/l.

În stațiile Rompetrol și MOL, un litru de diesel standard poate fi achiziționat cu 7,6-7,66 lei, iar unul de benzină, cu 6,93-96,99 lei.

Cotațiile petrolului Brent, de referință pe pița occidentală, au coborât la aproape 85 de dolari pe baril, cu numai un dolar pe baril peste minimele ultimei luni, după ce ajunseseră în urmă cu 2 săptămâni și la 92,5 dolari/baril.

Potrivit CEO-ului OMV Petrom, liderul pieței distribuitoare de carburanți, Christina Verchere, “cererea de retail a crescut cu 5% în cel de-al treilea trimestru al acestui an, fiind stimulată de prețurile scăzute, iar cea de pe piața angro cu 14%, ca urmare a intensificării activității de construcții de drumuri”.

Tag Cloud