Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Revelion la lumina bicicletelor, la New York

Revelion la lumina bicicletelor, la New York

ball-drop

 Devenit un simbol al trecerii dintre ani, giganticul “New York’ Eve ball” a fost alimentat pentru acest revelion şi cu energia produsă de biciclişti. Mai precis, atât turiştii cât şi localnicii au putut alege să pedaleze câteva ore din ultimile trei zile până-n revelion, pe biciclete staţionare, special amplasate în Manhattan pentru a alimenta parţial renumitul glob multicolor din Times Square.

Ca medie orară, fiecare biciclist a produs 75 de waţi, energie care s-a stocat şi colectat în baterii pentru ca apoi să lumineze marele glob multicolor. Pentru acest efort, voluntarii au primit abonamente de o zi pentru a folosi serviciul public Citi Bike al oraşului, abonament care altfel ar fi costat 10 dolari, scrie Global Post.

În afară de toată simbolistica acestor biciclete “energetice”, voluntarii au avut ocazia să transforme waţii în kilograme… lipsă, şi asta nu oricum, ci plimbându-se cu bicicleta prin New York. Bicicliştii s-au mai putut lăuda că au contribuit şi ei la iluminarea marelui glob caleidoscop de deasupra Times Square la revelionul 2014.

Globul a ajuns acum la o greutate de circa 5.000 de kilograme, de la doar puţin peste 300 de kilograme cât avea în anul 1907 al inaugurării sale. Marele glob caleidoscop este format din 2,688 de cristale triunghiulare de diverse mărimi, care la rândul lor sunt iluminate de peste 32.000 de LED-uri.

Dacă la revelionul trecut, pentru numărătoarea inversă de 60 de secunde, globul a fost aprins de Lady Gaga, la revelionul 2014 a apăsat pe buton Sonia Sotomayor, prima judecătoare de origine hispanică de la Curtea Suprema de Justiţie a SUA. Portoricana a fost numită în funcţie în august 2009.

 

Tag Cloud