Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Nicolescu, investitorilor în regenerabile: Luaţi o pauză, nu vă mai grăbiţi!

Nicolescu, investitorilor în regenerabile: Luaţi o pauză, nu vă mai grăbiţi!

Nicolescu

“Nu vreau să pun la colţ energiile regenerabile, constat însă că s-a produs o schimbare de percepţie faţă de acestea. Dacă în urmă cu doi ani erau considerate salvatoarele României, acum sunt văzute drept cenuşărese. Eu vreau să spun doar că în acest timp, pe segmentul energiilor regenerabile, România a avansat deja prea mult. Ţinta de 24% (ponderea consumului de energie verde din total consum energie, n.r.) asumată pentru anul 2020, o îndeplinim. Luaţi o pauză! Nu vă mai grăbiţi!”, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, la o conferinţă pe teme energetice, organizată de Mediafax.

Ministrul a susţinut de asemenea că o continuare a ritmului recent de dezvoltare a investiţiilor în regenerabile i-ar afecta şi mai mult pe micii consumatori, lăsând la o parte influenţa nefastă asupra altor jucători din piaţa de energie.

În prezent, în România sunt active capacităţi instalate de puţin peste 4.900 MW în regenerabile, marea parte în eoliene.

Un alt subiect atins de ministrul Nicolescu a fost acela al măsurilor pripite luate de UE şi de România faţă de teoriile cu schimbările climatice, mai precis, ţintele de reducere a emisiilor de carbon. “E trendy poate să pari verde, poate fi eventual şi interesant politic dar în condiţiile în care SUA, India, China şi alte ţări nu reduc la fel ca noi emisiile, rezultatul poate fi unul singur: ne punem în pericol competitivitatea economică”, a declarat Nicolescu.

În acest sens, conceptul lui Manuel Barroso de “Leading by Example” se poate spune că nu a mers. “Să nu ne mai grăbim cu ţintele unilaterale. UE emite sub 10% din dioxidul de carbon din lume. Astfel că si dacă reduce mai mult decât ceilalţi ţintele de emisii, Europa nu poate să salveze lumea”, a adăugat ministrul citat.

 

Tag Cloud