Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04172024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Un nou director la Cameron România

Un nou director la Cameron România

cameron

 

După mai puţin de un an de la schimbările la vârful companiei de vara trecută, Cameron România, marele  producător de echipamente pentru industria de petrol şi gaze, are un nou director, românul Alexandru Variu (39 de ani), indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Fostul director general, Daniel Alberto Martinez,  a fost eliberat din funcţia de director general şi descărcat de gestiune chiar dacă vara trecută a preluat funcţia pentru un mandat de patru ani. Acesta rămâne totuşi director în cadrul companiei. Mandatele celor doi directori pomeniţi mai sus sunt însă doar pe doi ani.

Din Consiliul de Administaţie al companiei fac parte William Clarence Lemmer, Peter Sima Eichler, Grace Bellinger Holmes.

Vara trecută, şi directorul general dar şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Cameron România  au fost schimbaţi.

Revenind la Alexandru Variu, acesta a activat în ultimii ani, mai precis din 2004, tot în cadrul grupului Cameron, ocupând diverse funcţii printre care Finance Director, Corporate (pentru operaţiunile din Londra), Regional Controller pe operaţiunile Cameron în Europa, Africa, zona Caspică şi Rusia. Înainte de Cameron, Variu a activat în cadrul companiilor PCC Flow Technologies şi Unicapital.

Legat de viitoarele potenţiale  tranzacţii, cei doi directori numiţi mai sus pot să-şi exercite atribuţiile individual sau împreună, în funcţie de sumele tranzacţionate. Mai precis, individual dacă e vorba de sume mai mici de trei milioane de dolari sau echivalent în altă monedă dacă firma vinde ceva şi sub un milion de dolari sau echivalent pentru alte tranzacţii. Cei doi directori îşi vor exercita atribuţiile împreună pentru tranzacţii mai mari decât cele de mai sus dar sub 10 milioane de dolari.

Marele producător s-a clasat în anul 2013 pe locul 23 în România în topul celor mai profitabile companii, fiind mai profitabilă decât firme precum Rompetrol Petrochimicals, Carrefour, Heineken şi decât multe alte nume sonore.

Cameron România a avut în 2013 o cifră de afaceri netă de 1,06 miliarde de lei, în creştere de la 895 milioane de lei faţă de anul 2012.

Profitul net a fost de 209 milioane de lei, în creştere de la 162 milioane de lei în 2012. Şi numărul mediu de salariaţi a urcat de la 865 în anul 2012 la 964 anul trecut.

Grupul american Cameron este prezent în România din anul 2004, când a cumpărat uzina Sterom din Câmpina, unde produce echipamente pentru industria petrolieră.  Apoi, în anul 2009, Cameron a finalizat o investiţie de 80 milioane de dolari într-o nouă fabrică, la Ploieşti, unde produce utilaje pentru aplicaţiile de explorare la mare adâncime şi presiune.

 

Tag Cloud