Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Apple - prima companie cotată la o valoare de peste 700 mld $, de două ori mai mare decât cea a Exxon Mobil

Apple - prima companie cotată la o valoare de peste 700 mld $, de două ori mai mare decât cea a Exxon Mobil

Exxon-Mobil-has-regained-the-crown-as-worlds-most-valuable-publicly-traded-company-after-Apple-shares-continued-to-fall

 Apple a devenit mați prima companie care a depășit o valoare de piață de peste 700 miliarde de dolari, valoare de două ori mai ridicată decât cea a celei de-a doua companii cotată ca valoare pe bursa americană, gigantul energetic Exxon Mobil.

Tendința de apreciere a acțiunilor Apple a continuat și în această dimineață, când acestea au crescut cu alte două puncte procentuale, ceea ce îi conferă gigantului american în prezent o valoare de piață de 710 miliarde de dolari.

Apple, care a raportat un profit și volume record de vânzări în ultimele trimestre, a mai depășit valoarea de 700 de miliarde de dolari și în cursul altor ședințe de tranzacționare, însă ieri a fost prima dată când o companie americană a și închis ziua peste acest prag.

Acțiunile Exxon Mobil s-au depreciat ieri cu 0,6%, încheind ziua la o valoare de piață de 385 miliarde de dolari.

Potrivit The Wall Street Journal, valoarea de piață a Apple a crescut la 710,70 miliarde de dolari, după ce a anunțat că a încheiat un parteneriat cu First Solar Inc. pentru a construi o fermă în valoare de 850 milioane dolari de producere de energie din surse regenerabile.

Tag Cloud