Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Grup Servicii Petroliere, plus 14 mil. lei la capitalul social

Grup Servicii Petroliere, plus 14 mil. lei la capitalul social

Gabriel Comanescu GSP platforma

Compania miliardarului Gabriel Comănescu (foto) a hotărât în prima jumătate a lunii să-şi majoreze capitalul social prin aport în numerar cu 14,4 milioane de lei, indică o hotărâre a GSP consultată de Energy Report.

Cu această nouă majorare, capitalul social al GSP este de 18.147.700 lei.

Grup Servicii Petroliere este una dintre companiile româneşti cu cea mai mare expansiune mondială din ultimii ani.

GSP a avut anul trecut o cifră de afaceri de 291 milioane dolari, în creştere faţă de anul 2012 și un profit net de 12,3 milioane dolari.

Recent, compania a anunţat că a câştigat un nou contract de la Gazprom Neft Shelf pentru sud-estul Mării Barents. Este vorba mai precis de Marea Pechora din Arctica, pe platforma continentală a Federației Ruse, la câmpul petrolier Dolginskoye.

Lucrările de explorare a zăcămintelor din Arctica sunt mai dificile din punct de vedere tehnic decât cele din oricare altă regiune a lumii, declara de curând Gabriel Comănescu.

„Din 2004 încoace, compania noastră a investit circa 1 miliard de euro în achiziționarea și modernizarea vaselor și platformelor sale de foraj, inclusiv în upgradarea extinsă a platformei GSP Jupiter, care acum este gata să facă față provocărilor reprezentate de condițiile meteorologice extreme din Arctica”, a spus Comănescu.

Câmpul Dolginskoye este situat în centrul Mării Pechora din Marea Barents, fiind descoperit în 1999. Adâncimea apei variază între 35 şi 55 de metri. Platforma de foraj a GSP va săpa trei puţuri în respectivul câmp, pentru a scoate la suprafaţă petrol, rezervele de țiței ale câmpului fiind estimate la 200 de milioane de tone.

De altfel, Grup Servicii Petroliere este de o bună perioadă într-un proces de extindere internaţională accelerată. Amintim doar că în martie, GSP a inaugurat a şaptea platformă de foraj maritim, în urma unei investiţii totale de 44 milioane de dolari, care va lucra în Marea Neagră pentru OMV Petrom. Iar la contractele cu giganţi precum Gazprom, OMV Petrom sau Petroceltic, ca să amintim doar câteva dintre numele sonore, Grup Servicii Petroliere se pregăteşte să adauge altele noi.

 

Tag Cloud