Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Greu doar cu salariu de… director la stat. Mai bine subsecretar de stat

Greu doar cu salariu de… director la stat. Mai bine subsecretar de stat

Andronache fost CE Hunedoara

 

Săptămânile trecute, Complexul Energetic Hunedoara a hotărât ca directorul general al companiei să câştige doar din remuneraţia lunară şi să nu existe alte forme de recompensare a activităţii sale, se arată într-un document consultat de Energy Report.

Pe de o parte, remuneraţia lunară nu e deloc mică (o să intrăm în detalii). Pe de altă parte, întâmplător sau nu, la câteva zile după această decizie de limitare a încasărilor, Daniel Andronache (foto), directorul general, a părăsit postul, acceptând numirea ca subsecretar de stat la Departamentul pentru Energie. Vorbim despre perioada de după ieşirea liberalilor din structurile guvernamentale.

În propria declaraţia de avere din toamnă, directorul general încasa bani din patru surse, printre care şi de la Roşia Montană (RMCG SA). Mai precis, de la Minvest Deva încasa din salarii şi indemnizaţii 47.576 lei anual, de la Minprod 2005 Şoimuş încasa din salarii şi indemnizaţii 104.657 lei anual, de la Deva Gold - 6.590 lei doar din indemnizaţii şi de la SC RMGC SA, tot din indemnizaţii, încasa 17.600 lei. Cu alte cuvinte, Daniel Andronache încasa lunar peste 14.700 lei (cam 3.300 euro lunar), într-o companie care economic nu o duce tocmai bine.

De la finele lunii martie, Daniel Andronache nu mai ocupă funcţia de director al Complexului Energetic Hunedoara. Acesta a ajuns subsecretar de stat la Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei, în echipa lui Răzvan Nicolescu.

O întrebare ar fi: există mai multe avantaje pentru cineva care ajunge subsecretar de stat decât ca director general al Complexului Energetic Hunedoara sau e la fel, “doar” cu salariul?

 

Tag Cloud