Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04232024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse De ce mai ocupă Marexin-ul lui Patriciu un etaj din Băneasa Business Center? Pentru că... e clădirea lui

De ce mai ocupă Marexin-ul lui Patriciu un etaj din Băneasa Business Center? Pentru că... e clădirea lui

patriciu

 Anumite companii care au explorat Marea Neagră după resurse în ultimii ani au decis după puţin timp să se retragă din zonele care nu s-au dovedit profitabile comercial. Amintim aici doar cazurile Petroceltic în teritoriul bulgăresc sau Sterling la Muridava, pentru exemplificare. Nu pare a fi şi cazul companiei Marine Resource Exploration International (Marexin) a lui Dinu Patriciu, companie care, deşi înfiinţată încă din anul 2008, îşi desfăşoară în continuare activitatea de explorare  a nămolului sapropelic fără vreun rezultat anunţat încă de şase ani de la înfiinţare.

Omul de afaceri anunţa încă în anul 2012 că a investit în respectivele explorări 100 de milioane de dolari, pentru un tip de biomasă din care spera să obţină gaze sintetice.

Marexin a fost însă continuu pe pierderi, anul trecut acestea fiind de peste cinci milioane de lei la un rulaj aproape inexistent, rulajul fiind de altfel aproape de zero în toţi anii de la înfiinţare până în prezent. Nu e exclus ca pierderile să se fi redus faţă de anii trecuţi doar ca urmare a reducerii numărului mediu de angajaţi la 20, de la circa 40 câţi erau în anii de început.

Totuşi, după toţi aceşti ani de pierderi şi fără cifră de afaceri, Marexin ocupă şi în prezent, la fel ca în anii trecuţi, mai multe spaţii office din Băneasa Business Center (mai precis, şapte camere din tronsonul 2 al clădirii, la etajul unu), una dintre clădirile de birouri pe care le mai deţine fostul mare om de afaceri.

 

Tag Cloud