Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Hidro Tarniţa părăseşte turnul TCI din Piaţa Victoriei şi schimbă din conducere

Hidro Tarniţa părăseşte turnul TCI din Piaţa Victoriei şi schimbă din conducere

sediu Hidroelectrica

Hidroelectrica s-a mutat în urmă cu aproape doi ani din Bulevardul Carol în Piaţa Victoriei, la chirii mult mai mari pe metru pătrat. Hidro Tarniţa tocmai a făcut drumul invers, adică a hotărât să elibereze spaţiul pe care îl ocupa la etajul 11 în clădirea de birouri Tower Center International, cea mai înaltă clădire de birouri din România până să se ridice Sky Tower de la staţia de metrou Aurel Vlaicu, şi să ocupe cinci camere în fostul sediu al Hidroelectrica, pe Bulevardul Carol, indică documente le companiei, consultate de Energy Report.

O altă mişcare pe care a făcut-o de curând firma de proiect Hidro Tarniţa a fost să revoce mai mulţi administratori. Mai precis, Ioan Roşca şi Daniel Andronache au fost revocaţi din funcţiile de administratori neexecutivi. Acesta din urmă şi-a prezentat demisia. În locul lui Ioan Roşca a fost aleasă Rossita Dumitriu iar decizia pentru celălalt loc a fost amânată.

Tot o revocare din funcţie s-a produs şi la finele lunii iulie când Mihail Stănculescu, membru al Consiliului de Administraţie a fost revocat din funcţie şi apoi a fost numit ca administrator Cătălin Deaconescu.

În primăvară a expirat şi perioada de subscriere la majorarea capitalului social al companiei, astfel că doar Complexul Energetic Hunedoara a răspuns pozitiv, prin efectuarea la termen a vărsământului de 30% din valoarea acţiunilor subscrise (adică circa 2,6 milioane de lei vărsaţi deja).

Firma prin care se propune realizarea hidrocentralei de mare putere de la Tarniţa – Lăpuşteşti cu acumulare prin pompaj, îi are acum drept acţionari pe CE Hunedoara, cu o deţinere de 99,358% şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (0,642%).

 

Tag Cloud