Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue07162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse ISPH-ul lui Dan Ioan Popescu vinde terenuri în Calea Vitan

ISPH-ul lui Dan Ioan Popescu vinde terenuri în Calea Vitan

dip 569 450

ISPH, controlat în prezent în proporţie de 65% de fostul ministru Dan Ioan Popescu prin firma sa Eldapo, a hotărât să vândă terenuri şi construcţii din Calea Vitan, unde este de altfel şi sediul firmei, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Mai precis, terenurile şi construcţiile sunt situate pe Calea Vitan nr. 293 iar terenurile au o suprafaţă cumulată de puţin peste 6.000 de metri pătraţi.

Acţionarii au aprobat vânzarea imobilelor în condiţiile prevăzute de o promisiune de vânzare-cumpărare autentificată spre finele anului proaspăt încheiat.

Împuternicit pentru semnarea actelor de vânzare-cumpărare este tocmai Răzvan Popescu, fiul din prima căsătorie al lui Dan Ioan Popescu.  Răzvan Popescu a fost numit anul trecut pe funcţia de director general la Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice (ISPH).

Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice (ISPH) s-a făcut remarcat în ultimii ani, printre multele lucrări de amploare, şi prin faptul că a avut drept de exclusivitate asupra a zeci de contracte cu Hidroelectrica  pe asistenţă tehnică, studii de fezabilitate, proiecte tehnice etc. Interesant e că unele dintre acestea au fost făcute prin  încredinţare directă, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

ISPH are o veche tradiţie în domeniul proiectării marilor lucrări de construcţii şi infrastructură şi nu doar în domeniul proiectării. Compania s-a format cu acest nume în 1963 când departamentul hidroenergetic, care exista din anul 1949 în cadrul Institutului de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) a fuzionat cu Întreprinderea de Cercetări şi Studii Energetice (ICSE).

ISPH este controlat în prezent în proporţie de 65% de fostul ministru Dan Ioan Popescu prin firma sa Eldapo, fostul ministru fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei. Mai precis, pe hârtie, ISPH este controlat de Elena Popescu ca reprezentant al Eldapo (cu deţinere de 65,0639%), entitatea având pe lângă aceasta şi alţi acţionari minoritari precum Lucal Business prin Ştefan Lefter cu 17,8%, Petre Postelnicu (circa 2%) şi mulţi alţii.

Printre mişcările mai recente ale companiei să amintim tot aici că acţionarii acesteia au hotărât anul trecut, cu unanimitate de voturi din totalul drepturilor de vot prezente, vânzarea microhidrocentralelor Tomşani 1-3 din Vâlcea cu un preţ minim de 5,5 milioane de euro.

Microcentralele de la Tomşani au fost supuse în ultimele luni unui amplu proces de retehnologizare, împreună cu microhidrocentralele Novaci 2-5.

ISPH a hotărât în vara lui 2014 să ia un credit de până la 6 milioane de lei de la BRD, garantând în acest sens tocmai cu terenurile şi microhidrocentralele Tomşani 1-3 din Vâlcea.

Tag Cloud