Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Milionarii Tufan și Anastasescu, dividende de 5,5 mil. € la Elsid

Milionarii Tufan și Anastasescu, dividende de 5,5 mil. € la Elsid

microhidro

Prahovenii Tufan şi Anastasescu din Câmpina, care apar în topul celor mai bogaţi români dar şi în topul celor mai mari beneficiari privaţi de fondurilor europene, au convocat AGOA pentru 28 decembrie la Elsid SA, pe ordinea de zi fiind aprobarea distribuirii de dividende în valoare de 24,5 milioane de lei (circa 5,5 milioane de euro), indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Dividendele ar reprezenta o parte din profitul nerepartizat al companiei din anii precedenţi. Acestea, în caz de aprobare, ar urma să fie plătite în termen de maxim 6 luni.

Să amintim tot aici că Tufan şi Anastasescu, catalogaţi frecvent în presă ca fiind printre cei 10 “băieţi deştepţi” care ar fi cumpărat curent de la Hidroelectrica sub preţul pieţei în anii din urmă, au hotărât în acest an, cel puţin formal, în cadrul unei AGEA a Elsid, că “îşi separă activităţile comerciale şi bunurile, şi în general, încetează orice formă de asociere între şi/sau control direct sau indirect al acestora asupra şi/sau în legătură cu societăţile, bunurile, activele şi pasivele descrise în acordul de separare”.

Şi tot recent, cei doi au hotărât să contracteze de la Libra Internet Bank un credit de maxim 7,5 milioane de lei. Creditul ar urma să fie garantat, printre altele, cu ipotecă imobiliară pe un teren de circa 2,7 hectare, vile şi clădire de birouri de pe acest terenul respectiv, situat în Snagov, pe strada Nufărul.

Cât despre procesul cu Hidroelectrica, acționarii Elsid, printre altele si proprietari de microhidrocentrale cumparate de la Energy Holding (prahovenii erau până de curând era cel mai mare producători de energie hidro în microhidrocentrale), au pierdut definitiv procesul cu Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Curtea de Apel București a respins recursul formulat de Elsid împotriva măsurii administratorului judiciar de aplicare, în anul 2012, a clauzei de forță majoră în contractul de furnizare energie electrică încheiat cu Hidroelectrica.

Tag Cloud