Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Patru persoane reținute în ancheta accidentului aviatic soldat cu moartea CEO-ului Total

Patru persoane reținute în ancheta accidentului aviatic soldat cu moartea CEO-ului Total

information items 680

Autoritățile ruse au reținut patru angajați ai aeroportului Vnukovo din Moscova în cadrul anchetei privind accidentul aviatic în urma căruia și-a pierdut viața CEO-ul Total, Christophe de Margerie.

Totodată, directorul general al aeroportului Vnukovo și adjunctul acestuia au demisionat, chiar dacă niciunul dintre aceștia nu a fost reținut de anchetatori. Cu toate acestea, anchetatorii au acuzat conducerea aeroportului de "neglijență criminală".

Șoferul mașinii de dezăpezit, găsit sub influența alcoolului, a spus că s-a rătăcit accidental pe pistă, în cadrul audierilor efectuate de un tribunal districtual din Moscova pentru a decide dacă el ar trebui să fie plasat sub arest formal.

Ceilalți patru angajați reținuți sunt controlorul de trafic aerian intern implicat, supraveghetorul acestuia, șeful controlorilor de trafic aerian și șeful de curățare a pistei.

"Ancheta sugerează că aceste persoane nu au respectat normele de securitate atât ale zborurilor, cât și la sol, fapt care a condus la tragedia aviatică. Aceștia au fost reținuți ăn calitate de suspecți", susțin anchetatorii.

CEO-ul și președintele grupului petrolier Total, Christophe de Margerie, a murit într-un accident aviatic la Moscova în care a fost implicat avionul privat în care călătorea și o mașină de dezăpezit, al cărei șofer se afla sub influența alcoolului.

Cunoscut pentru opiniile sale tranșante pe tema sancțiunilor impuse Rusiei, de Margerie se afla la Moscova într-o vizită de afaceri. În pofida sancțiunilor impuse de Occident Rusiei, Total, cel de-al 13-lea producător de petrol la nivel global și cel de-al doilea din Europa, și-a continuat activitatea în fostul stat comunist unde are semnat un parteneriat pentru exploatarea de gaze naturale în Yamal, alături de rușii de la Novatek și chinezii de la CNPC.

Tag Cloud