ICPE Electrostatica s-a desfiinţat
- Detalii
- Publicat în 18 March 2015
După afaceri în continuă scădere în ultimii ani, Marin Gheorghe, cel care controlează circa 87% din acţiunile Icpe-Electrostatica, a hotărât să o dizolve şi să o lichideze, indică o hotărâre de săptămânile trecute a companiei, consultată de Energy Report.
Hotărârea vine la puţin timp după ce ICPE Electrocond Technologies, controlată de omul de afaceri Mihai Prundianu, a intrat în insolvenţă. Aceasta din urmă a plătit avansul pentru curentul de la un furnizor fără a primi nimic.
Amintim aici că marea parte a cercetărilor în domeniul „Electrostaticii” capătă un caracter organizat în anul 1969 ca laborator de electrostatică în cadrul Secţiei de Tensiuni Înalte a ICPE, iar în 1982 laboratorul a fost transformat într-o secţie indpendentă cu denumirea de „Secţia de Electrostatică şi electrotehnologii”.
Secţia de electrostatică şi electrotehnologii a funcţionat în cadrul ICPE până în august 1992, când s-a desprins de ICPE, devenind ICPE Eleectrostatica SA. În anul 1992 s-au desprins din Icpe opt secţii care devin apoi societăţi comerciale şi anume: Icpe-Actel, Icpe-Saerp, Icpe-Electrostatica, Icpe-Ecoenerg, Icpe-ME, Icpe-Electrocond Technologies, Icpe-Trafil Iaşi şi Eurotest.
Printre multele produse importante de după ’89 ale Electrostatici să amintim aici instalaţiile pentru controlul ţevilor destinate transportului petrolului şi gazelor naturale în funcţionare, prin măsurari de interior cu dispozitive inteligente, pentru Conpet SA Ploieşti.