Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Electrogrup îşi deschide filiale în străinătate după ce afacerile locale s-au înjumătăţit anul trecut

Electrogrup îşi deschide filiale în străinătate după ce afacerile locale s-au înjumătăţit anul trecut

Electrogrup

 Electrogrup SA, controlată de fraţii milionari Simion şi Teofil Mureşan din Cluj, a hotărât săptămânile trecute să-şi deschidă o filială la Stuttgart în Germania, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Cei doi fraţi, printre mai bogaţi oameni de afaceri clujeni, au afaceri de amploare în infrastructură energetică, energii regenerabile, construcţii civile şi telecom.

În 2014, cifra de afaceri netă a Electrogrup SA a scăzut la circa 103 milioane de lei, aproape jumătate (56%) din cei 186 milioane de lei de anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Şi profitul net a scăzut drastic la 14,7 milioane de lei, de la 24 milioane de lei în anul 2013. Compania şi-a mărit însă numărul de angajaţi, a căror medie a fost de 252 anul trecut, de la 238 în anul 2013.

„Piaţa românească e supraofertată de companiile autohtone. Ori ne reducem capacităţile, ori facem pasul şi ieşim în afara ţării. Şi noi, la Electrogrup, am început în acest an să ne căutăm parteneri în UK şi în Germania.  Lucrăm pe design de reţele şi infrastructură energetică. Am câştigat deja o licitaţie în UK, împreună cu o companie irlandeză. UK se orientează spre eficientizarea reţelelor. E nevoie şi de curaj ca să participi la licitaţii dar şi de putere financiară. În Germania, focusul nostru va fi mai mult în construcţii civile”, a declarat în toamnă în cadrul unei conferinţe Teofil Mureşan, CEO-ul Electrogrup.

Tot anul trecut, acţionarii Electrogrup au hotărât să prelungească până în 31 decembrie 2016 mandatul auditorului financiar al companiei, PricewaterhouseCoopers Audit, cu posibilitate de prelungire.

Electrogrup are în sectorul regenerabil şi afaceri şi cu microhidrocentrale. Să spunem doar că în  2013, cei doi fraţi au luat pe cont propriu hotărârea de a se împrumuta de la BRD cu maxim 1,8 milioane de euro, în calitate de co-debitori pentru firma GV Energy. Creditul era destinat amenajării hidroenergetice a Crişului Negru din zona localităţilor Cristioru de Jos şi Poiana din judeţul Bihor.

 

Tag Cloud