Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri11222024

Last updateSun, 17 Nov 2024 1pm

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Dan Ioan Popescu şi-a pus fiul şef peste ISPH

Dan Ioan Popescu şi-a pus fiul şef peste ISPH

dip

 

Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Industriilor în guvernul Năstase, l-a numit recent pe funcţia de director general la Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice (ISPH) pe fiul său Răzvan din prima căsătorie, reiese dintr-o decizie a companiei, consultată de Energy Report.

Răzvan Popescu are 42 de ani, este născut la Ploieşti şi este domiciliat în Italia la Mozzo.

Institutul s-a făcut remarcat în ultimii ani, printre multele lucrări de amploare, şi prin faptul că a avut drept de exclusivitate asupra a zeci de contracte cu Hidroelectrica  pe asistenţă tehnică, studii de fezabilitate, proiecte tehnice etc. Interesant e că unele dintre acestea au fost făcute prin  încredinţare directă, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

În plus, începând din timpul guvernării Năstase până la guvernarea Tăriceanu, în scandalul retehnologizării Porţilor de Fier 1 şi 2 prin încredinţare directă, tot ISPH a fost implicat, pe partea de proiectare. De altfel, ISPH a efectuat şi un studiu de fezabilitate pentru Hidro Tarnița.

ISPH are o veche tradiţie în domeniul proiectării marilor lucrări de construcţii şi infrastructură şi nu doar în domeniul proiectării. Compania s-a format cu acest nume în 1963 când departamentul hidroenergetic, care exista din anul 1949 în cadrul Institutului de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) a fuzionat cu Întreprinderea de Cercetări şi Studii Energetice (ICSE).

ISPH este controlat în prezent în proporţie de 65% de fostul ministru Dan Ioan Popescu prin firma sa Eldapo, fostul ministru fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

Printre mişcările mai recente ale companiei să amintim tot aici că acţionarii acesteia au hotărât lunile trecute, cu unanimitate de voturi din totalul drepturilor de vot prezente, vânzarea microhidrocentralelor Tomşani 1-3 din Vâlcea cu un preţ minim de 5,5 milioane de euro.

Microcentralele de la Tomşani au fost supuse în ultimele luni unui amplu proces de retehnologizare, împreună cu microhidrocentralele Novaci 2-5.

ISPH a hotărât în vară să ia un credit de până la 6 milioane de lei de la BRD, garantând în acest sens tocmai cu terenurile şi microhidrocentralele Tomşani 1-3 din Vâlcea.

 

Tag Cloud