Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat11232024

Last updateSun, 17 Nov 2024 1pm

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Nabucco a murit dar nu se predă. Angajaţii din România s-au mutat din Mediaş în centrul Bucureştiului

Nabucco a murit dar nu se predă. Angajaţii din România s-au mutat din Mediaş în centrul Bucureştiului

Nabucco in Central Business Park

 

Aşa cum până imediat înainte de eşuarea proiectului Nabucco din vara trecută, nu ştiau decât “puţini aleşi” detaliile legate de traseul exact pe unde ar fi urmat să treacă gazoductul, nici acum nu se ştie cu exactitate ce anume mai fac în România angajaţii Nabucco Gas Pipeline Romania, în afară de rezilieri ale multor contracte ca urmare a desfiinţării proiectului. Sigur e însă că nu au mai considerat potrivit să lucreze în Mediaş, unde aveau sediul, la fel ca Transgaz. S-au mutat în centrul Bucureştiului.

Mai precis, în februarie, Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC), care este în continuare asociatul unic al Nabucco Gas Pipeline Romania (şi care a fost  înfiinţată pentru gestionarea şi supervizarea proiectării gazoductului Nabucco pe teritoriul României), a decis că sediul social al firmei româneşti nu mai trebuie să fie în Mediaş ci în Bucureşti, lângă parcul Carol. În plus, austriecii de la NIC au schimbat şi directorul companiei româneşti, indică documente consultate de Energy Report.

Noul sediu al Nabucco Gas Pipeline Romania este în clădirea de birouri Central Business Park, de pe Calea Şerban Vodă, aproape de staţia de metrou Tineretului.

De administrarea companiei se va ocupa TMF Management, după ce Vlad Pavlovschi, directorul general al companiei (şi fost director departament proiectare Transgaz), a fost revocat din funcţie.

De altfel, din decembrie, şi Transgaz a hotărât să îşi închirieze loc în centrul Bucureştiului, pe Calea Victoriei. Deocamdată însă, doar pentru un punct de lucru.  

Revenind la proiectul gazoductului, Transgaz, acţionar cu 16,67% la NIC, a anunţat anul trecut că nu ia în calcul probabilitatea de a recupera din pierderile rezultate din investiţiile sale în proiect.

Pe lângă cele 110,7 milioane de lei cheltuiţi deja, Transgaz anunţa că vor mai fi şi pierderi suplimentare de 6,6 milioane lei. În acestea urmau să intre, printre altele, şi costuri cu rezilierea tuturor contractelor legate de Nabucco (contracte de consultanţă, leasing etc). întrebarea e dacă la cheltuielile suplimentare putem să punem şi chiria din centrul Bucureştiului, mai mare decât cea din Mediaş.

 

Tag Cloud