Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu02222024

Last updateFri, 02 Feb 2024 10am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Benzina În Cipru nu numai băncile își închid porțile, ci și benzinăriile

În Cipru nu numai băncile își închid porțile, ci și benzinăriile

20130325 - benzinarii

Mai multe benzinării vor fi nevoite să-și închidă pompele din lipsă de lichidități, în absența cărora nu vor putea plăti transportul combustibilului necesar alimentării autoturismelor. Anunțul a fost făcut de președintele patronatului benzinăriilor de pe mica insulă lovită de criza sistemului bancar.

"S-ar putea să închidem temporar unele benzinării pentru că au rămas fără cash. Acest fapt ne îngrijorează profund", a declarat președintele asociației benzinarilor ciprioți, Stefanos Stefanou, citat de Cyprus Mail. "Benzinăriile plătesc combustibilii cu cash, la rândul lor, iar cash-ul a începu să dispară", a explicat acesta natura problemei, anunțând totodată că benzinării nu vor mai accepta începând de astăzi plata cu cardul. Ele vor solicita plata în bani gheață pentru a-și putea continua operațiunile comerciale, furnizorii refuzând să accepte plata combustibililor prin mijloace bancare. 

Și asociația micilor comercianți din domeniu (POVEK) a făcut un anunț similar: clienții vor trebui să plătească cu cash. "Din păcate, proprietarii benzinăriilor nu au altă soluție", susține POVEK.

În schimb, compania petrolieră Petrolina a dat publicității ieri un comunicat de presă prin care și-a anunțat clienții că benzinăriile Petrolina-Agip vor continua să accepte plata cu card-urile bancare. Asta și pentru că compania este propriul furnizor al benzinăriilor pe care le operează.

Celelalte companii petroliere active pe piața cipriotă sunt EKO Hellenic Petroleum, Lukoil și Exxon Mobil. 

Cu toate problemele apărute în urma închiderii băncilor cipriote și limitării extragerilor de la ATM la 100 de euro pe zi, Stefanou și POVEK susțin că există o cantitate suficientă de combustibili în Cipru. "Nu există niciun motiv ca clienții să se grăbească spre benzinării să-ți facă plinul", a explicat POVEK, solicitând totodată consumatorilor să dovedească înțelegere pentru "putea traversa această perioadă dificilă cu bine împreună".

Tag Cloud