Tinmar Ind vinde o parte a sediului din Piaţa Victoriei cu 200.000 €
- Detalii
- Publicat în 25 September 2014
Tinmar Ind, cel mai mare furnizor privat de energie electrică din România, cu afaceri de 388 milioane de euro anul trecut, a hotărât să vândă spaţii de circa 200 mp suprafaţă utilă, parte a fostului sediu central (vezi foto) de lângă Piaţa Victoriei, cu 200.000 de euro, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.
Compania a închiriat la finele anului trecut întregul etaj 17 din clădirea SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, spaţii unde are în prezent sediul principal. Turnul de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu are o înălţime de 137 metri şi 37 de etaje.
Ca detalii, Tinmar Ind a dezmembrat la notar spaţiile proprii din Calea Victoriei nr. 155 iar vânzarea a vizat un lot din blocul D1, etajul 5 (E5, F5, G5 şi H5) cu suprafaţă utilă de 197,14 mp.
Pentru semnarea contractului de vânzare – cumpărare a fost împuternicit Alexandru Oancea, directorul general al companiei.
Printre marile companii care au primit în anii din urmă curent de la Tinmar Ind amintim aici Dacia, combinatele chimice din grupul Interagro sau Kronospan.
Pe de altă parte, cea mai multă energie a fost cumpărată anul trecut de companie de la Complexul Energetic Oltenia (5,5 TWh, adică peste jumătate din energia vândută de marele complex enertetic pe OPCOM anul trecut).
Tinmar Ind nu a fost însă doar cumpărător ci şi un sprijin pentru CE Oltenia pentru accesarea unor credite. Astfel, aşa cum scriam recent în Energy Report, producătorul de electricitate a depus documentaţie pentru un credit de 110 milioane de lei de la CEC, ajutându-se la garanţie cu contractul de vânzare energie către Tinmar. Creanţa asupra curentului vândut companiei controlată de Augustin Oancea a fost evaluată la 32,3 milioane de lei.
Nici Oancea nu s-a dat în lături de la a lua credite în ultima perioadă. Un exemplu recent din acest an, tot din Energy Report, fiind acela când omul de afaceri din Câmpina a luat un credit de investiţii de şapte milioane de euro pe o perioadă de opt ani de la Banca Comercială Carpatica, pentru finanţarea parcului fotovoltaic de la Uieşti, Giurgiu.