Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri11222024

Last updateSun, 17 Nov 2024 1pm

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana E.On taie jumătate din capitalul eolienelor din România pentru acoperirea pierderilor

E.On taie jumătate din capitalul eolienelor din România pentru acoperirea pierderilor

Eon eoliene

 

E.On România, asociatul unic al E.On Regenerabile România (ERR), a decis recent să reducă la jumătate capitalul socialal ERR “în vederea acoperirii pierderilor”, indică o decizie a companiei, consultată de Energy Report.

Astfel, capitalul social al ERR este redus de la circa 20,7 milioane de lei la 10,4 milioane de lei. La finele lunii septembrie, pierderile reportate ale ERR au fost de 14 milioane de lei iar activul net total de peste 6 milioane de lei.

Actuala reducere a capitalului social s-a făcut prin înjumătăţirea valorii nominale a părţilor sociale de la 1.000 de lei de parte socială la 500 de lei.

Decizia de înjumătăţire a capitalului social vine după ce de curând a avut loc o mişcare... inversă. Mai precis, după ce s-a majorat capitalul de la circa 14,2 milioane lei la circa 20,8 milioane de lei prin conversia unei creanţe pe care E.On România o avea asupra ERR.

Să amintim că în aprilie 2014, Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România declara referitor la proiectele eoliene locale ale marelui grup german că “proiectele de energie regenerabilă au fost oprite. Suntem norocoşi că nu am ajuns departe cu investiţiile şi ne-am oprit la timp. Aşa se explică faptul că nu am avut cheltuieli prea mari cu acestea”.

E.ON România, subsidiară a grupului german de utilităţi E.ON, a anunţat în anul 2010 că are în dezvoltare trei proiecte eoliene, cu o capacitate instalată totală de peste 100 MW.

Cele trei parcuri ar fi urmat să aibă capacităţi instalate de câte 30, 36 şi respectiv 46 MW, toate cele trei parcuri fiind localizate în zone din Vaslui. Astfel, parcul de 30 MW ar fi urmat să fie localizat în zona comunelor Fălciu-Berezeni, cel de 46 MW la Roşieşti iar cel de 36 MW la Vetrişoara.

Nemţii susţin în schimb că au investit, în total, în anul 2013, circa 369 milioane de lei (83 milioane de euro) în special în modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. De asemenea, susţin că pentru 2014 au fost bugetate investiţii de 406 milioane de lei (aproximativ 95 milioane de euro), sumele fiind direcţionate cu prioritate către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

 

Tag Cloud