Banias şi Mironescu, judecaţi în dosarul “Portul”, i-au vândut o companie miliardarului Comănescu de la Grup Servicii Petroliere
- Detalii
- Publicat în 22 August 2014
Senatorul Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, ambii judecaţi în dosarul “Portul”, au vândut săptămânile trecute compania Euro Shipping Logistic în care au fost asociaţi către Grup Servicii Petroliere Shipyard, indică un document consultat de Energy Report.
În Dosarul “Portul”, început în urmă cu doi ani dar care are termene şi în prezent, au fost trimişi în judecată circa 40 de inculpaţi. DNA vorbea despre „membri ai unui grup infracţional care controla activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit“.
Compania vândută, Euro Shipping Logistic, îi avea ca asociaţi pe Mircea Banias (cu 35% din părţile sociale), Laurenţiu Mironescu (35%) şi Elena Bălan (30%). Aceasta din urmă lucrează, din informaţiile noastre, la Biroul Vamal Constanţa Sud Aiggea. Toţi trei asociaţi au vândut părţile sociale către GSP Shipyard.
Operatorul portuar Grup Servicii Petroliere Shipyard este controlat peste 99% de Grup Servicii Petroliere şi restul de miliardarul constănţean Gabriel Comănescu.
Cât despre Grup Servicii Petroliere, controlată de miliardarul Gabriel Comănescu (foto), aceasta este una dintre companiile româneşti cu cea mai mare expansiune mondială din ultimii ani.
De curând, tot Energy Report scria în exclusivitate că GSP semnează un nou contract cu Turkish Petroleum, continuând o colaborare care devine deja de tradiţie. Asta după ce lunile trecute, GSP anunţa că a câştigat un nou contract de la Gazprom Neft Shelf pentru sud-estul Mării Barents. Este vorba mai precis de Marea Pechora din Arctica, pe platforma continentală a Federației Ruse, la câmpul petrolier Dolginskoye.
Compania a hotărât să-şi majoreze capitalul social prin aport în numerar cu 14,4 milioane de lei, astfel că în prezent, capitalul social al GSP a urcat la 18.147.700 lei.
GSP a avut anul trecut o cifră de afaceri de 291 milioane dolari, în creştere faţă de anul 2012 și un profit net de 12,3 milioane dolari.