Divizia petrolieră din România a americanilor de Amromco, majorare de capital
- Detalii
- Publicat în 27 May 2015
Americanii de la Amromco, cel mai mare producător de gaze din România după producătorii mari OMV Petrom şi Romgaz, are pe plan local şi o divizie cu obiect de activitate extracţia petrolului brut, Amromco Production Company. Aceasta din urmă a fost împrumutată recent de asociaţi cu peste 3,7 milioane de lei, marea parte din sumă urmând să susţină o majorare de capital, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.
Amromco Production Company a fost înfiinţată abia în anul 2012 iar în anul 2013 a avut 21 de angajaţi în medie şi un rulaj de peste 7,5 milioane de lei.
De asemenea, acţionarii americani de la Amromco au împrumutat şi compania locală Amromco Energy cu 128 milioane de lei, aşa cum scria săptămânile trecute Energy Report. Aceasta din urmă este mai reprezentativă pe plan local, ca amploare a afacerilor şi are ca asociat unic compania Amromco Holding Activity.
Tot de curând au avut loc două schimbări importante pentru Amromco în România. Astfel, americanii şi-au desfiinţat compania locală Amromco Energy LLC New York - sucursala Bucureşti, după o cerere din 27 februarie, admisă în 3 martie.
Asta după ce cu puţin timp înainte, asociaţii celor trei companii locale Amromco Energy, Amromco Production Company şi Amromco Holding Activity au luat act de curând de retragerea din funcţie a administratorului acestora, Robert Thrift Kendall.
În ultima perioadă, Amromco a achiziționat de la OMV Petrom trei câmpuri petrolifere în zona de nord-est a României și intenționează să coopereze și pe viitor cu OMV Petrom în regiune.
În plus, din 2003 Amromco a încheiat un parteneriat cu Romgaz. Pe parcursul acestei perioade, a ajutat la creșterea producției câtorva câmpuri ale Romgaz, creșterea înregistrată totalizând aproximativ două miliarde de metri cubi.
Rămânând la partea de gaze, să spunem că Amromco Energy figurează cu o cotă de piaţă la producţia de gaze de 2,82% în timp ce următorii clasaţi dintre micii producătorisunt cu cote mult mai reduse - Stratum Energy (0,37%), Foraj Sonde (0,16%) şi Raffles Energy (0,05%).
Producătorul de gaze figurează la Ministerul de Finanţe cu afaceri de circa 130 milioane de lei în anul 2013. Compania este cel mai vechi și cel mai mare producător independent de petrol și gaze din Romania, activând încă din anul 2003. Producătorul deține circa 30 de concesiuni pe teritoriul întregii țări, având 300 de angajați în România și alți 30 la sediul din Houston.